Vandaag uitspraak VVDemmink affaire: Update OM vraagt vervolging Demmink te stoppen

Update: OM vraagt Hof vervolging Joris Demmink te stoppen

Het Openbaar Ministerie heeft het Hof in Arnhem vandaag officieel gevraagd de vervolging van oud-topambtenaar Joris Demmink wegens seksueel misbruik van minderjarigen te stoppen. Volgens het OM is er geen redelijk vermoeden van schuld gevonden.

Vandaag krijgen wel als het goed is te horen of Joris Demmink, de inmiddels gepensioneerde topman van justitie, vervolgd mag worden voor het zich vergrijpen aan minderjarige jongens. Er zijn al jarenlang talloze geruchten en aanwijzingen over de duistere en smerige praktijken die Demmink op zijn CV heeft staan. Er zijn zelfs een dik boek en een website  verschenen over de handel en wandel van Demmink die zwaar chantabel zou zijn geweest als topman van justitie. Waarschijnlijk zal Demmink nooit veroordeeld worden omdat hij bevriend is met het koningshuis. Prins Claus wordt genoemd als maatje van Demmink, zij samen zouden bijzonder veel interesse in minderjarige jongens hebben gehad.

Demmink is een VVD coryfee en we vragen ons dan ook af of het promo filmpje dat de VVD ‘toevallig’ vandaag wereldkundig heeft gemaakt een afleiding is van de op handen zijnde uitspraak. De lijst met corrupte en frauderende VVD’ers is vele malen langer dan een toiletrol en een veroordeling van Demmink kan de zichzelf liberaal noemende partij er natuurlijk niet bij hebben.

We zijn benieuwd hoe het gaat uitpakken, is de rechter nuchter en heeft hij lak aan de  politiek, met name de VVD? We houden u vandaag op de hoogte.

 • VVD-partijvoorzitter Keizer droeg dubbele petten bij dubieuze deal
 • De Amsterdamse wethouder Harry Groen ging lekker op vakantie naar Antillen en Mallorca en bracht de reisjes in rekening. In 2000 kostte dit hem zijn kop.
 • Frits Huffnagel was eveneens wethouder in Amsterdam, en gaf zijn onkostenvergoedingen niet op bij de belasting. Hij trad in 2005 terug. Later bleek dat hij op kosten van de overheid ook shows in Las Vegas had bezocht.
 • Sjoerd Swane, Provinciale Staten-lid in Utrecht, werd veroordeeld wegens onder meer corruptie en valsheid in geschrifte. Dat hij een VVD’er is, zal niet als een verrassing komen.
 • Stefan Hulman, burgemeester ban Den helder ontving een extra vergoeding ontving van 3200 euro per maand voor dubbele woonlasten. Dat had hij even verzwegen. Foei.
 • Ton Hooijmaijers, een gedeputeerde in Noord-Holland, werd beschuldigd van verkeerd declareren, maar was ook schuldig aan miljoenenverliezen door het stallen van miljoen bij een IJslandse bank.
 • Wethouder Ko Hooijmans moest aftreden in Maasdriel. Hij verzweeg wachtgeld.
 • Geert Dales declareerde als bestuursvoorzitter van hogeschool InHolland 54.000 euro per jaar.
 • Wilma Verver moest in 2011 aftreden vanwege machtsmisbruik.als burgemeester van Schiedam onhoudbaar vanwege onder meer machtsmisbruik.
 • De baas van het COA, Nurten Albayrak, verdiende 273.000 euro. Veel meer dan toegestaan. Ze trad in 2011 af.
 • Jos van Rey, oud-wethouder in Roermond, wordt beschuldigd van ambtelijke omkoping, witwassen en verkiezingsfraude.
 • Köksal Gör (Provinciale Statenlid in Noord-Holland) bestempelde mosliminternaten als ‘studentenwoningen’. Dat klopte natuurlijk niet helemaal.
 • VVD’fractieleider Kathalijne de K. (gemeente Stichtse Vecht) lekte vermoedelijk informatie over de burgemeestersbenoeming in Maarssen. Zij wordt ook verdacht van witwassen en het kweken van hennep.
 • De Teeven-deal: meneer Teeven liet een bonnetje verdwijnen. De omstreden deal tussen Teeven en topcrimineel Cees H. Ard van der Steur zou worden bevestigd door de vondst van het bonnetje. De VVD’er gaf opdracht het bonnetje kwijt te raken.
 • Jacques Damen (VVD) werd in 2015 verdacht van valsheid in geschrifte tussen januari en juni 2013. Hij incasseerde in totaal 11.471 euro aan huisvestings- en reiskosten. Onterecht natuurlijk.