Terreurdreiging: echt waar?

Na jaren van voorbereiding lijkt het terreurplan van de Nederlandse staat eindelijk succes te krijgen. Maar is dat echt wel zo?

Nederlanders staan bekend als stoïcijns en stijfkoppig. Ze laten zich het hoofd niet op hol maken. Dat heeft een historische verklaring: al eeuwenlang leiden de Nederlanders hun leven in het besef dat de dijken altijd onverwacht kunnen breken. Daarom zijn ze gewend om de dijken altijd in de gaten te houden, goed te onderhouden en te verzorgen. Maar… je kunt er nooit zeker van zijn dat ze niet op een dag zullen breken.

Vandaar dat die terreurdreiging, waar de overheid (NCTV), de staatsmedia, de gelijkgeschakelde pers, alsmede de zogenaamde deskundigen (zoals terreurprofessor Edwin Bakker en zijn knecht Jelle van Buuren) altijd voor waarschuwen, schouderophalend wordt geaccepteerd. Per slot van rekening is hoog water een stuk gevaarlijker dan “terreur.”

Maar nu meldt de pers dat “70% van de Nederlanders” een aanslag vreest. En dan gaat het niet om de gevreesde belastingaanslag (ook een vorm van terreur!) maar om een “terreuraanslag.”

Ach, de Telegraaf staat niet bekend om het hoge waarheidsgehalte van zijn berichtgeving.