Kabinet Rutte-Asscher heeft u belazerd

Het kabinet Rutte 2 oftewel het kabinet Asscher waarbij Mark Rutte een ondergeschikte rol speelt blijkt u op grove wijze te hebben belazerd. Op zich niks nieuws, u wist het al, en Mark heeft z’n excuses al aangeboden maar toch wijzen we nog even op een niet nagekomen belofte.

In het regeerakkoord stond klip en klaar dat er in het geval van een overschot 25% terug naar lastenverlichtingen zou gaan. PVV Kamerlid Van Dijck herinnerde de gladde Eurojager Jeroen Dijsselbloem aan de gedane belofte. Ondanks dat Dijsselbloem moest beamen dat de belofte gedaan is, kreeg van Dijck te horen dat het overschot over 2017 onverwacht was en dat de belastingen niet tijdens jaar kunnen worden bijgesteld (kennelijk was die onmogelijkheid ook niet voorzien). Als toetje werd ook nog eens medegedeeld dat de bevolking over 2018 ook niets hoeft te verwachten.

Niet alleen de PvdA vertelt u midden in uw smoel dat u belazerd bent, namens de VVD zegt Kamerlid Harbers „Lastenverlichting is natuurlijk een ontzettend goed doel, maar we zijn ook aan het formeren.” Toezeggingen wil de liberaal daarom niet doen. „We gaan het rustig bekijken als we de begroting opstellen.”

Gelukkig is het vandaag mooi weer en werken er maar een paar mensen voor ons, de rest gaat deze rotstreek van het kabinet lekker verwerken onder de zon op het strand want het kabinet heeft gelukkig wel genoeg toeslagen uitgedeeld voor o.a. de kinderopvang waardoor de ouders lekker kunnen relaxen. Zo slecht is dit kabinet dus toch ook weer niet?

Lees trouwens ook nog even dit: De onbetrouwbaarheid van VVD-leider Mark Rutte in elf punten.