Bijna iedere Nederlander is strafbaar!

Niemand zal het zich realiseren maar toch is het zo, al het contante geld of andere waardepapieren die u bezit dient u bij de Belastingdienst op te geven. Uw spaargeld is vogelvrij!

Veel spaarders nemen tegen het eind van het jaar hun geld op om zelf te bepalen waar het aan wordt uitgegeven. Zij geven dan bij de belastingaangifte alleen het saldo op de spaarrekening per 31-12 op en gaan dat de fiscus uiteraard niet vertellen want dan verdwijnt het automatisch naar Brussel en de ontwikkelingshulp. Officieel geldt er een vrijstelling van 522 euro voor contant geld, of 1.044 euro als je een fiscaal partner hebt. Als je meer contant geld hebt, moet je dit opgeven bij de Belastingdienst. Ook bijvoorbeeld cadeaubonnen en tegoeden op kaarten valt onder contant geld.

Het verzwijgen van vermogen is strafbaar. Je bent dus strafbaar als je geld waar je vaak al belasting over hebt betaald gewoon op een plekje neerlegt waarvan je denkt dat het veilig is. Is dat niet vreemd, druist dat niet tegen de vrijheid van het hard werkende individu in? De overheid vindt van niet, die wil graag beslissen over uw bezittingen en vrijheid.

Lees hier alles over uw vrijheid en de totalitaire staat die uw leven beheerst en controleert!